Sunday, November 25, 2007

Llibertat d'expressió 2

Fa uns mesos en aquest blog escrivia un comentari sobre la llibertat d'expressió arrel del segrest de la revista El Jueves, avui vull tornar a tocar el tema en un context totalment diferent.



Aquest cap de setmana es feia a Barcelona una conferència d'un dels caps visibles del KKK, Ku Klux Klan. Finalment per problemes d'ordre públic no es va poder fer, cosa que trobo bastant lamentable. A mi m'hagués agradat sentir la conferència, volia veure quines idees té aquest tipejo. Com vaig dir fa uns dies, llibertat d'expressió es permetre que el que pensa de forma diferent a tu pugui opinar lliurement, i en aquest cas no ha estat possible.

Aquest senyor ha comés algun delicte? Si ho ha fet que el detinguin, si no que el deixen parlar, si quan esta parlant comet algun delicte, com incitar a la violencia o conspiració per cometre un delicte, que el detinguin, si no que el deixin parlar.

Crec que la majoria de les idees d'aquesta persona es desqualifiquen per si soles.
Però pel que es veu hi ha altres idees que poden fins i tot ser interessants, com alguna informació sobre els lobbys jueus dels Estats Units i el seu poder en el mòn.

Aquí entrem en el problema que tenen els demagogs, com per exemple en aquest país la gent de la COPE o de Libertad Digital, que quan parlem d'alguna cosa seriosa i certa no els fa cas ni Deu, i aixó que el tenen al seu favor, el mateix passa amb el senyor aquest del KKK.
Hem de saber diferenciar bé les noticies que són verídiques de les que són demagogiques, al senyor Jimenez los Santos, el podem escoltar o lleguir cada dia, en canvi a aquest home no l'hem pogut escoltar.
Sobre la gent que es manifestava, segurament som d'un pensament semblant en quant a les idees que té el KKK, però crec que els perden les formes. Sempre que es manifesten en contra d'alguna ideologia s'acava la cosa en violencia. Jo hagués anat a sentir a l'home aquest i despres l'hagués pogut criticar en fundament, donant uns motius raonats. Ara l'han convertit casi en un martir, sense saber el que pensa, segur que hem conseguit el que pretenia, sense dir una sola paraula, s'ha sortit en la seva i no el podem rebatre en raonament perque no sabem el que pensava dir.
Llibertat d'expressió tant si ens agrada com no, i si en la llibertat d'expressió es comet algun delicte que actiu la justicia.
P.D. quan parlo de delictes no em refereixo als pobres dibuixants del Jueves, que hauran de pagar 3000 euros per un dibuix, en canvi aquestes setmanes s'ha dit de tot de l'infanta i marichalar i ningú ha denunciat res.

1 comment:

Cinta said...

Tota la raó et dóno en que s'ha de poder tenir llibertat d'expressió, però el que passa és que de vegades els que manen estan tant acollonits que tenen temor del que pot dir la gent i prefereixen fer-los callar. Diuen que estem en una democràcia, però molt cops practiquen la dictadura.