Monday, November 19, 2007

7. Ben-Hur

Ja possats a parlar de clàssics i de Charlton Heston parlem de possiblement una de les millors plel·licules de la història. Amb record de oscars inclós.


Estem parlant de Ben-Hur. Pel·licula de l'any 1959, guanyadora de 11 oscars de l'acadèmia.
Esta dirigida pel gran William Wyler ( que no Billy Wyler ojo), que va guanyar l'oscar per aquesta pel·licula, sent el seu 3º premi.
Està protagonitzada per Charlton Heston (tampoc tenia fusell en aquesta) en el paper de Ben-Hur, Jack Hawkins en el paper de Quintus Arrius, Stephen Boyd com Mesala.
Com a curiositats podem dir que va ser la pel·licula més cara fins a n'aquell moment, després va ser superada per la desastrosa economicament Cleopatra, un altra curiositat es que Jack Hawkins va cobrar el doble que Heston pel seu paper.

El més recordat de la pel·licula és la carrera de cuadrigues que protagonitzen Ben-Hur i Mesala al circ. On diuen que fins i tot hi va haver morts de veritat al rodar-la tant real.
Ens conta la història de Judà Ben-Hur un jove aristòcrata jueu que per un malentés es condemnat a les galeres, on salva la vida a un Consul de Roma que l'adopta com a fill, al tornar a Judea, amb l'ajut dels cavalls del Sheik Ilderim, és molt divertida la relació d'aquest amb els cavalls, s'enfronta a Mesala al circ i salva a la seva mare i germana que estan tancades i malaltes.
Paralel·lament a la vida de Judà i amb conexions constants es produeix la vida de Jesús.

Els 11 oscars que va guanyar només van ser igualats molts anys després per Titanic i pel Senyor del Anells, el retorn del rei. Encara no ha estat superada mai aquesta xifra.
Un altra pel·licula que no cal esparar a Setmana Santa per veure-la.

2 comments:

Cinta said...

Estic d'acord amb tu, tant Ben-Hur com Los diez mandamientos són dos clàssics molt bons, dels que repeteixen cada setmana santa per la tv i que malgrat això sempre tenen un alt índex d'audiència. Jo soc de les que les veuen un cop a l'any.

Anonymous said...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.