Monday, November 19, 2007

6. Los 10 Mandamientos


Avui comentem una gran pel·licula, i dic gran perque és una superproducció de Cecil B. Demille, una de les clàssiques pel·licules que anomenem "com les d'abans"
És una pel·licula de 1956 dirigida com he comentat per Cecil B. Demille que estava acostumat a fer gran produccions.
Hi ha un gran plantel d'actors i actrius, sobretot destaquen les interpretacions de Charlton Heston (sense rifle) y Yul Brynner ( no té un pel de tonto com actor).
La pel·licula va obtindre 5 nominacions als oscars.
Com a anecdota dir que la pel·licula dibuixa casi exactament el que possa la biblia sense tenir en compte la història real que coneixem que va passar. Per exemple situa la història durant la XIX dinastia, quant en aquesta època a Egipte no estava permesa l'exclavitud.
És molt difícil provar quin faraó va ser el que va expulsar als jueus, però es poc creible que fos, com ens diu la pel·licula Ramses II, ja que va ser un dels més poderosos de la història.
Si algú li interessa molt el tema hi ha un documental del History Channel que busca les veritats d'aquesta història, és molt interessant.
Una bona pel·licula, llarga, plena de efectes especials ( per la época que és té molt de mérit), amb bones interpretacions. Recomendable de veure i no nomes a setmana santa que segur que cau a alguna cadena de tv.

No comments: