Friday, November 16, 2007

4. La solución final



Avui vaig a parlar d'una pel·licula que no es va estrenar en cinema però que per mi es molt bona.

És una pel·licula produida per la BBC i interpretada per grans actors com Kenneth Branagh, Stanley Tucci i Colin Firth entre altres.

Ens conta la història de quan els alemanys van decidir eliminar sistematicament als jueus, i li van dinar el nom de la solució final. És la història de les dues hores de reunió quan es decideix tirar endavant l'extermini, quan els 15 homes que estan a la reunió opinen i es posen d'acord en quina és la millor solució.

És una pel·licula bastant intimista, es tracta de la preparació de la reunió i la mateixa, no hi ha acció, ni efectes especials, només diàlegs, molt durs a vegades.

Hi ha gran interpretacions dels actors, sobretot Branagh i Tucci, que interpreten els actors principals del drama.

Molt interessant per veure una pel·licula belica sense un sol tir, però amb més crudesa que altres que no hi ha més que explosions.

2 comments:

Gustau Moreno said...

Gran pel·lícula, sí senyor. Una de les primeres pe·lícules que em vaig comprar quan va popularitzar-se el format DVD. El guió és perfecte per fer una obra de teatre, perquè quasi tota la pel·lícula passa dintre d'un mateix saló. Però la força del guió i també la potència d'algunes imatges (com la tensió de l'escena quan arriba Heydrich, el personatge de Kenneth Branagh) és sensacional. Una pel·lícula imprescindible per entendre la psicologia nazi.

Cinta said...

No he vist la pel·lícula, però pel que comentes suposo que és de les que m'agraden i al mateix temps em costen veure. Com que segur que la tens, ja me la deixaràs.