Thursday, November 15, 2007

3. Beautiful girls



Pel·licula independent de l'any 1996, diriguida pel dessapregut Ted Temme, que fins a les hores només era el germà petit de Jonathan Demme ( El silenci del anyells)


Destaca el seu plantel d'actors i actrius, cap mega estrella però tots molt bons actors, Matt Dillon, Timothy Hutton, Uma Thurman, Mira Sorvino, Lauren Holly, Rosie O'donnell, Michael Rappaport... i capitol a part Natalie Portman.



La història conta, com un noi proper als 30 anys torna al seu poble de la infancia i es retroba en els seus amics i familiars, ha de prendre una decisió vital important, de si es casa o no amb la seva novia, i al coneixer a la seva veina petita li agafen tots els dubtes.


Aquest és el fil narratiu principal, però a banda anem coneixent les històries paralel·les, com la relació del guapo de l'escola amb la guapa tot i estar casada, la història de l'amic casat i en fills, la història de l'amic solter, tot entrelligat i relacionat.


Aquesta pe·licula té una molt bona banda sonora, on destaca la canço de Neil Diamond "Sweet Caroline" que canten tots els actors en una de les escenes de la pel·licula.


És una pel·licula que als que ara estem a n'esta edat, els 30, ens fa que pensar, ja que es planteja les mateixes questions que nosaltres ara, el tenir novia formal, assentar el cap, o sigui arribar a la maduresa.

Un comentari a part es mereix Natalie. Recordo que quan vaig anar a veure la pel·licula al cinema ja em vaig quedar prendat del personatge de Marty ( no diminutiu de Marta sino de Martin l'abuelo que no va arribar a coneixer) i la jove actriu que l'interpretava, la seva cara em sonava i no savia de què, va ser una persona que estava situada al darrera meu del cinema que va comentar que era la nena de Leon (pel·licula que també comentaré un dia)


Des d'aquell dia soc un seguidor de Natalie.

Segueixo pensant que tot i que la filmografia de Natalie esta plena de bones pel·licules, crec que aquesta Beautiful Girls encara ara és la millor.

La recomano sobretot als que estan al voltant dels 30 i als que els agraden les pel·licules de dialegs i personatges.

1 comment:

Gustau Moreno said...

Pel·lícula mítica. Encara m'emociono quan sento la cançó "Sweet Caroline". No puc evitar cantar-la, com els protagonistes.