Wednesday, November 28, 2007

14. Gladiator



Pel·licula de l'any 2000 dirigida per Ridley Scott, i que va recuperar el genere dels romans per al cinema.

Està protagonitzada pel fins a n'aquell moment, casi desconegut Russell Crown, que a partir d'aqui es cotitzaria com un dels actors més importants actualment. També actuen Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Richard Harris, Djimon Hounson i Oliver Reed.

Com a curiositat dir que Reed va morir durant el rodatge de la pel·licula havent begut un munt d'alcohol.

Va gunayar 5 premis oscar, entre ells el de Millor Pel·licula i Millor Actor, injustament no li van donar el de millor director a Ridley que va anar a parar a Steven Sodenbergh per Trafic.

La pel·licula conta la història de Maximo un general romà a les ordres de Marc Aureli l'emperador i com es traicionat pel fill d'aquest que mata a el seu pare per ocupar el seu lloc, i com després de morir la seva família es converteix en gladiador i vol aconseguir la venjança.

Hi ha varios gazapos importants en la pel·licula, com en la primera batalla que es veuen fletxes romanes clavades al terra sense haver començat la batalla, al coliseum es veu una bombona de gas en un dels carros quan xoca amb la pared.

El general Maximo si que va existir en la realitat i va substituir a Comodo com a Emperador en una revolta de les tropes, cosa que a la pel·licula no s'arriba a fer ja que maten al seu criat.


Molt destacable també és la música d'aquesta pel·licula també incomprensiblement no va guanyar l'oscar la banda sonora de Hans Zimmer, que és fantastica, guanyant al final la de Tigre y Dragón, que la veritat no recordo ni com sona.

Molt recomanable, a mi m'encanta com a pel·licula, per a veure cinema de qualitat.

No comments: