Monday, October 15, 2007

Empadronats

Les últimes setmanes el nou govern de Tortosa esta sortint bastant als mitjans de comunicació perque esta limitant i dificultant els empadronaments a la ciutat de Tortosa, i no només això sinó que està revisant el padró.
L'altre dia, dissabte 13 d'octubre, sortia a la Vanguardia, el cas de Tortosa per trobar-se varis pisos pastera on viuen en condicions lamentables, amontegats, moltes persones recentment immigrades.
La facilitat que hi havia a Tortosa per empadronar-se i la necessitat d'estar empadronat durant un llarg període de temps, per aconseguir papers per l'arrelament, ha fet que els mafies havien trobat en Tortosa una mina, la permisivitat anterior en el padrò, i la falta de vigilancia feia que es trobessin casos com pisos on estaven empadronades fins 40 persones.
Però el més greu es que hi ha pisos on realment hi viuen aquesta cantitat de gent.
Els propietaris d'aquest pisos, habitualment situats al barri antic, són també imigrants, i lloguen el pis als nouvinguts, pisos que molts cops no estan en les millors condicions, per molts més diners del recomanable, i això fa que aquests busquin compartir pis en molta gent.
Perque aquests abusos? Qui ha d'actuar en aquest casos? Ajuntament o Generalitat? La Generalitat es la que tramita la cedula d'habitabilitat dels habitatges, no tindria alguna cosa ha dir quant a la cedula posa que en poden viure 4 i en viuen 40?
El problema es de tots, ja que afecta als pobres inquilins que no poden viure en aquestes condicions, als veins ja que una vivenda en 20-30 persones al costat no es agradable, i a tots els ciutadans que volem una ciutat millor.
Espero que l'Ajuntament segueixi per aquest camí, en aquest moments estem molt per dalt de la mitjana catalana d'immigració, ja esta bé tenir immigrants, pero en condicions tant per a ells com a per a nosaltres...

1 comment:

Cinta said...

M'alego molt que l'Ajuntament de Tortosa controli aquestes situacions i posi fi a condicions irregulars; maneres inhumanes de viure per als nouvinguts i molestes per als autòctons.