Sunday, October 14, 2007

25 anys COMsolant

Aquest passat cap de setmana, el del 12 d'octubre, per Tortosa hi havia més gent de la habitual, es celebrava el congrés mundial del COM, moviment de joves anomenat "Consolación para el mundo" relacionat amb la congregació de germanes de la Consolació.
Uns 500 joves vinguts de tot el món estaven per Tortosa participant a aquest congrés, gent de Venezuela, Argentina, Mèxic, Corea, Mozambic, i de molts pobles d'Espanya.
Jo vaig poder participar, ja que em van invitar, tant a la presentació del congrés com a l'eucaristia final, i al veure tanta gent jove compromesa i participativa, veient-los trobaves que: Dels 500 participant, no n'hi havia ni un de Tortosa, i crec que tampoc català. La majoria de joves espanyols eren de la zona sur, molts dels organitzadors eren de Castelló. Els joves que venien de més lluny estaben encantats i orgullosos de poder estar a Tortosa, lloc on va viure Maria Rosa Molas, que es la fundadora de la Consolació.
A Tortosa hi ha un col·legi de la Consolació, la casa mare de la congregació està a Jesús, i cap jove tortosí va participar a la trobada ni forma part del COM. Que ens passa? Estem tant descreguts a n'estes terres que ja no creiem en res, ningú? Tots els joves catalans,(com van dir a la presentació d'un estudi a la UOC la setmana passada) som d'esquerres? Tanta diferència hi ha entre els nostres joves i els de Castelló a 100 km de distancia?
No serà que la nostra societat en la seva voracitat per matar a Dèu (com deia Nietzsche) ens hem carregat els valors positius que hi havien en la religió, i que la nostra joventut no es que sigui d'esquerres sinó que no sap el que és, i s'identifica amb lo més fàcil que són les esquerres, ja tens més llibertat de pensament cosa ideal per a qui no sap que pensar.
Per això només puc felicitar a tots els que van participar del congrés de Tortosa, i si els veies eren joves "normals" com tants altres, com qualsevol de nosaltres, tot i que a diferència de nosaltres sí que sabien que pensar, i sí que tenien present en qué creure i ho demostarven obertament. Qui ho sap,potser algún dia, nosaltres que estem més avançats, i que trobem que no creure en res es una cosa positiva, ens adonem que això, potser no es tant bo...

1 comment:

Anonymous said...

Pensa una mica fredament i digue'm si creus que la majoria de gent jove es creu la mentida de la església católica. Una cosa és la fe i les creences en un Déu (que són totalment respectables i lloables) i l'altra la gran farsa de la majoria de religions, entre elles la catòlica.
El fet de que la majoria de gent que ha anat a la reunió fós sudamericana s'entén per l'endarreriment que pateixen aquells paisos. Pel que fa a la gent de Castelló possiblement serà que venen provinents de families amb pares del PP o del control mediàtic que aquest partit té a la comunitat valenciana.
Espero no haver-te ofés ni a tu ni a ninguna altra persona. Si es així les meves disculpes per endavant.
Només és una opinió personal