Monday, May 19, 2008

TRASVASSAMENT?

Ahir va ser la primera manifestació de la PDE contra el trasvassament de l'Ebre, entenent que la "captació puntual d'urgencia" que esta realitzant el govern de la Generalitat es un trasvas encobert.

Primer que tot he de dir que jo no vaig anar a manifestar-me, entre altres coses perque no penso igual que la majoria de gent de la plataforma, jo si que negociaria per donar aigua de l'Ebre, però tenint contraprestacions, tant garantint la protecció del Delta com altres infraestructures que no tenim, hospital nou a Tortosa, empreses varies, o altres.

El que no m'agrada massa es la posició que han adoptat els politics del tripartit, no potser que a Barcelona el partit digui una cosa i aqui en diguin un altra, el problema crec que no es d'ara, el problema es la hipocresia i la posició que van adoptar ara fa uns anys contra el govern anterior de CIU, realment el tripartit deu pensar que s'estaba molt be contra CIU, quant no es tenia responsabilitat de govern i es podia fer demagogia.

El fet que ens diguin que hi ha una urgencia perque hi ha sequera, no pot ser, les coses d'urgencia es fan massa rapid i habitualment costen més, les coses s'han de fer planificant, i mirant com poden ser millors.
Parlant d'un altre tema, es el tema dels extrems, estar en una idea tancada i no sortir d'aqui, els plantejaments "ni una gota" o "agua para todos" s'han de moderar, i s'haurien de parlar, el problema es que es va fer tanta politització de les coses fa anys que ara ja es molt dificil assolir acords.
El que esta clar es que si es fa el trasvas a Barcelona no es pot negar en un moment donat fer el trasvas a Valencia i Murcia.
El que no podem permetre es que ens fotin l'aigua i no ens garanteixen res a canvi, com estan fent ara, ni amb el trasvas del PP de l'any 2000 passava, almenys es protegia l'Ebre, es garantia un cabal minim, i es feien inversions (almenys sobre el paper, ojo) ara no.

Respecto molt a la gent que es manifesta, ja que ara sí que no els mou cap moviment politic, sinó el sentiment d'ebrencs, esperem que el govern tripartit tingui en compte a la gent de les Terres de l'Ebre, i arregli la situació, tot i que es molt complicat, i jo penso que no estan qualificats per a fer-ho, la clau penso que serà el paper de la gent de Barcelona, si es posicionen a favor de l'Ebre com fa anys o no, i amb la manipulació que s'esta fent des de TV3 "la seva" serà molt dificil...

1 comment:

Gustau Moreno said...

Hola, Josep
Si entres a Ebremedia veuràs que t'he donat una estrelleta...