Monday, May 05, 2008

21. Indiana Jones en busca de l'arca perduda



Falten pocs dies per l'estrena de la nova aventura de l'aventurer Indiana Jones, per això avui vull fer memòria de la trilogia d'Indy.


Era l'any 1981 i dos amics es van reunir per primer cop per fer una peli d'aventures com les d'abans, no eren altres que George Lucas i Steven Spilberg.


Lucas ja havia triomfat amb Star Wars i Spilberg amb Tiburó, i estaba a punt de fer ET.


En un primer moment el protagonista tenia que ser Tom Selleck, però el seu contracte per fer la serie de tv que li va donar la fama Magnum PI, li va impedir poder fer la pelicul·la, per això a correcuita es va tenir que buscar un substitut i com Lucas havia treballat amb Ford a Star Wars li van oferir el paper. Com hagues estat un Indy amb bigoti?




A la pel·licula destaca els gran actors secundaris, començant per Karen Allen que va fer un gran paper.
La pel·licula tracta de la busqueda de la arca de l'aliança, on Moises va deixar les taules dels manaments i ens fa entendre que qui la té tindrà un poder important per això la busquen els nazis.
De les coses més recordades d'aquesta primera part es l'inici quan una gran pedra persegueix a Indy, els inicis trepidants són una cosntant d'aquestes pelis suposo que en homenatge a Bond que té un plantejament semblant i Spilbrg sempre s'ha considerat un fan.
Una peli amb un ritme trepidant i amb les dosis d'humor que la fan molt aconsellable per a totes les edats.

No comments: