Saturday, October 26, 2013

Estem en crisi per culpa d'una puta?

El títol de la entrada és un poc provocador però no per això menys real, m'explicaré:

Parlar de la història de l'Eliot Spitzer es parlar del que va poder ser i no va ser, del que poder hagués estat la única possibilitat que el món no caigués en la crisi global de la que encara no hem sortit.
Anem per parts, erem a l'any 2007, encara no havia esclatat la bombolla de les hipoteques als Estats Units i Wall Street cada vegada tenia més poder per les facilitats que li donava el govern del president republicà George Bush.



Però al Gener de 2007 l'estat de Nova York va elegir com a Governador a un senyor anomenat Eliot Spitzer, era un fiscal, del partit demòcrata que sempre s'havia caracteritzat per la defensa del pobre davant del ric i poderós.
Així que va començar a ser govenador i ja des d'un primer moment  va fer una serie de lleis per limitar el poder de Wall Street, cosa que li va comportar enemics molt poderosos.
Poc a poc es va fer més i més famós, se'l considerava el sheriff de Wall Sreet, i fins i tot el seu nom sonava per ser el candidat demòcrata a les eleccions americanes, enfrentant-se a Hillary Clinton, gran favorita en aquell moment, Obama no era ni una opció encara.

Un any i pocs mesos després de ser elegit va haver de dimitir perque se'l va relacionar amb un escaldol de prostitució, ja que va llogar els serveis d'una escort de luxe. La noia en questió, Kristen va tenir el seu moment de fama quan va destapar l'escandol.
En una societat tan puritana com l'americana ja en van tenir prou per carregar-se a l'home que incomodava tant als poderosos



Per suposat totes les seves reformes que controlaven les coses a la gran banca van ser inmediatament retirades i Wall Street es va desbocar més que mai ja que havia vençut al seu gran enemic, l'alegria econòmica però li va durar poc als banquers perque 6 mesos més tard explotava el tema de Lehman Brothers i començava la crisi actual.

Per tant la crisi actual esta relacionada en que l'home que evitaba que Wall Street es desboques un dia va decidir anar-se'n de putes...



No comments: