Wednesday, October 23, 2013

Doctrina Parot



Ha tornat a passar, han hagut de venir de fora per dir-nos que el maravillos món on ens diuen que vivim, Espanya, no és en realitat tant fabulos com ens volen fer creure.

Els poders de l'estat estan continuament omplint-se la boca de que som un estat de dret, que si la constitució és més sagrada que la biblia, que les lleis estan per complir-les, etc...

Però vet aquí que el tribunal dels drets humans d'Estrasburg en una sentencia ens ve a dir tot el contrari, i ho fa derogan el que aquí es coneix com a doctrina Parot, que no és res més que una norma per ampliar les condemnes de gent ja jutjada al seu temps, i això no es pot fer en dret penal, així de clar, a un condemnat se li aplica la llei del moment en que es jutjat i punt, no es retroactiu si s'augmenta la condemna posteriorment...

Però sembla ser que això no s'enten massa bé al nostre estat, que quedi clar que em sembla molt malament que gent que ha fet coses horribles hagi de sortir de la presó, però aquesta gent ha complit la pena a la que se'ls va condemnar, o al menys els anys que diu el nostre codi penal que poden complir com a màxim.

El discurs no ha de ser si esta ben feta la doctrina Parot o no, que ja queda demostrat que no, sinó si hem d'endurir les penes o hem de cambiar el concepte que tenim de les presons espanyoles i ens oblidem ja del concepte de rehabilitació, i realment si volem fer això, toca cambiar la Constitució.
Sí, la constitució sagrada que no volen tocar, la constitució que sembla que va baixar Deu nostre senyor per escriure-la, la constitució que els grans defensors actuals eren els que no la volien quan es va redactar.
Aquesta constitució deixa molt clar que una persona entra a la presó per rehabilitar-se, i que no hi ha cadena perpetua ni pena de mort, si estem entran en un debat molt profund.

 Jo estic fins i tot a favor de la cadena perpetua però amb un qué, i es que no trobo just que es tingui que pagar entre tots, o sigui si algú fa un delicte, la seva manutenció i les seves despeses les hauria de pagar ell mateix i sinó la familia. Si no ens costa diners cadena perpetua i si pot ser amb treballs forçats per als pitjors elements de les presons, que es guanyen la seva estancia.
Sobre la pena de mort, tot i que sortirà el debat, crec que es injusta i no hauriem d'entrar, com a país civilitzat no es pot recuperar.

Per finalizar, el problema d'aquest país es que duran anys les victimes d'actes terroristes han tingut molt de poder de decisions en la politica antiterrorista de l'estat, perque convenia politicament als governs, això ha d'acabar, a les victimes tot el suport moral, econòmic si fa falta i legal, però no poden decidir les lleis, per això estan els governs i els polítics.

Verem si el govern actual comença a actuar en conseqüència i fa la politica que toca, i que no haguin de venir de fora  a corregir errors espanyols.

No comments: