Monday, October 05, 2009

Olimpisme

Ja es una realitat, Madrid 2016 ha estat un fracas, un fracas que tothom sabia que passaria menys ells, o almenys això es el que diuen.

Esta molt clar que Madrid 2016 no tenia ninguna opció de reixir, primer de tot perque al 2012 les olimpiades seran a Londres, i clar dos vegades seguides a Europa són molt dificils, entre altres coses perque al 2020 hi ha moltes ciutats europees que volen ser-ho, i s'han resevat aquest cop no presentant-se, entre elles Paris gran favorita al 2012 que va perdre a favor de Londres per l'efecte Blair. Si analitzem que Rogge president del COI es frances esta clar que Paris té moltes opcions, hem de tenir clar que els jocs al 92 van ser a Barcelona gracies a Samaranch, ara Rogge ha cremat a Madrid la candidata que podia prendre-li els jocs a París.
Esta clar que Madrid es pot tornar a presentar, però seria injust, ja que porta 12 anys presentant-se i amb aquesta excusa invertint diner public en la ciutat, ha renovat les infrastructures totalment, ja esta bé. Ara és el moment d'altres ciutats espanyoles, Sevilla que la van fer apartar per afavorir a Madrid el 2008, o fins i tot Barcelona que ja farà 28 anys del 92.
Crec que ara es el moment que algú de Barcelona faci un pas endavant i demani els jocs del 2020, potser no tant per guanyar, ja que guanyarà paris, sino per recuperar infrastructures en l'excusa.
L'unica ciutat del món que al meu parer, li pot pendre els jocs a Paris el 2020 es Ciutat de Cap, si finalment el mundial és un exit penso que pot presentar candidatura a les olimpiades, i si Rio no es pot negar que tenia el seu dret perque mai s'havien fet a Sudamerica qui li pot negar el mateix dret a Africa?
En aquesta elecció olimpica penso que s'ha demostrat que el COI esta per damunt de politica, que van a la seva, que ja fa 4 anys es van deixar influir per Blair i aquest any no estaven disposat a caure en la trampa d'Obama, Rogge ha dirigit les votacions genialment, eliminant a Chicago a la primera ha permes que l'efecte continent es centri en Rio i no es divideixi. Madrid nomes ha tingut els vots de la vella guardia de Samaranch i cada cop en son menys.
Ara a per Barcelona 2020...
Grup de Facebook:
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=162098122656&ref=mf

No comments: