Monday, October 05, 2009

Analisi de la situació actual



Aquest vol ser un modest analisi de la situació politica actual al nostre país a un any de les eleccions al Parlanment de Catalunya en un moment de forta crisi econòmica i de un augment de la radicalització de tots els partits.


- PSC: Aquest van a la seva, no fan res per no cagar-la, parlant malament, estem en temps de Montillisme profund, o sigui la mediocritat per bandera, segueixen actuant com si fossin oposició, atacant a Mas cada setmana, no tenen massa clar el que significa responsabilitat de govern i que el govern es de tots no nomes dels seus, algunes declaracions de Montilla han fet perdre al president de la Generalitat tot el respecte al carrec que tenia. Els pot passar factura la crisi i el govern Zapatero tant nefas com el seu.


- ERC: estan preocupats per l'escissió de Carretero, el que semblava una broma esta agafant forma, i els pot restar molt vot sobiranista, i si pensem que no en tenen d'altre, esta clar que les alarmes estan enxufades. Puigcercos no es Carod, es un bon politic pero no te tant carisma, el lastre del tripartit els pot afonar, la seva equidistancia ja no cola electoralment, ja que no se la creu ningú. esta clar que si suma hi haurà tripartit3. Estan resant per a sumar juntament en CIU majoria, el que els salvaria.


- IC: segueixen fumats, els neocomunistes fumetes, han perdur el nord totalment, aceptar el carrec de Conseller d'interior ha cremat al seu cap de llista, i el subtitut no esta a l'altura, l'unic que els queda es poder sumar un tripartit 3 ja que sino tornaran a l'oposició lloc del que no haurien d'haver sortit.


- PP: Malament, tot i que ja ho tenien prou dificil aqui a Catalunya per trobar un espai propi, el canvi de liderartge els ha fet mes febles, la cap de llista no té nivell, sino torna Piqué, no tenen a ningú valid i els pot passar factura els escandols valencians del seu partit, i l'aparició de partits petits com Ciutadans o UPD.


- Ciudatans: no esta clar que es presenti, s'han barallat entre ells, en son pocs i mal avinguts, l'aparició de UPD de Rosa Diez els pot fer desapareixer del parlament.


- UPD: el partit de Rosa Diez, es un reagrupament a l'espanyola, mes sobiranista que el partit d'origen, sociata de tota la vida que es presenta com alternativa als partits majoritaris, comença a tenir problemes interns, es possible que a Catalunya subtitueixi a Ciutadans.


- Reagrupament: no se que passara pero per un motiu o un altre pot ser decisiu, si suma vots i li resta a ERC fara que el tripartit no sumi, pero si li resta vots a CIU pot fer que sumin un altre Tripartit o fins i tot un Tetrapartit ( amb UPD o Ciutadans) que seria ja massa nefast.


- CIU: esta a la cruïlla de tot, té un cap de llista que té la seva ultima oportunitat de ser president, si es manté o augmenta vots guanyarà segur, ha radicalitzat el discurs sobretot des de CDC per afrontar l'aparició de Carretero, sent molt més sobiranista que fa 3 anys, crec que han de centrar-se més i no patir per vots independentistes sino anar a agafar vots al PP i a gent descontenta de ERC i PSC, pesem que hi ha molts socialistes catalanistes no content amb Zaragoza i companyia que tracten el PSC com subsidiari del PSOE (Maragallistes).

Ciu es un partit de govern i 4 anys mes a l'oposició els faria molt mal a més de que començaria a plantejar-se el relleu de Mas i no estaria massa clar.
Si guanyen les eleccions i el tripartit no suma tenen moltes opcions, segons enquestes actuals, de ser decisius a Madrid un altre cop i fins i tot plantejar-se entrar al govern central i tenir finalment ministres catalans a Madrid (Montilla i Corbacho han actuat com a minsitres no catalans)

No comments: