Wednesday, August 05, 2009

Finançament


L'altre dia parlava de la crisi i com d'equivocada s'ha afrontat per part dels diversos governs que ens governen. Un dels punts més candents en la politica catalana dels ultims dies ha estat el tema del finançament autonomic, i del català com a font de conflictes.

El govern espanyol protegits per la conjuntura econòmica ha volgut negociar a la baixa les xifres, els nostres governants preocupats de la poltrona no han dit ni mu, ens venen les mateixes xifres que fa uns mesos els donava el soso del Solbes, però aqueta vegada en un llacet i presentades per la Salgado, i van i les acepten, no sigui cas que haguem posar-nos forts i Zp ens renyi.

El problema fonamental de tot això es que les xifres ja s'havien negociat en anterioritat en un paper (ara mes que mai mullat) anomenat Estatut de Catalunya, alli ja marcava com havia de ser el finaçament almenys uns minims. Aquest Estatut el va refrendar el poble de Catalunya en votació, ja no es el parlament, és el poble directament, per tant per mi no defensar l'estatut es ser antidemocrata radical, i que han fet els amics del Tri, passar-se l'estatut pel forro, per tant passar-se al poble de Catalunya pel forro també.
El Tri parla sobretot de xifres per donar a entendre la gran feina feta en la negociació, home, només faltaria que les xifres fossin mes baixes que les que va negociar Pujol fa anys, el problema es que no arriben a ser les de l'estatut.
Si no hi hagues estatut les xifres podrien passar per bones i tot, cuidado, perque alguna lectura, algu ja diu que no, que els han enganyat i que serem encara mes pobres que abans, no se, peró puc aceptar que son mes però no millors; ja que si totes les comunitats acaben reben mes diners alguna cosa falla, per jo tindre mes diners percentuals algu ha de rebren menys, i del que ens queixem els catalans es de pagar amb els nostre diners les coses d'Andalusia i Extremadura, per tant si aquests encara cobren del que nosaltres paguem algo falla.
La conclusió, el que falla es el govern d'esquerres, que el que vol es no fer enfadar al jefe, i tant li fot el nostre pais, com anirà en contra Montilla de la seva terra d'origen?

No comments: