Monday, May 07, 2007

Participació

Aquest divendres comença oficialment la campanya electoral.
Ara serà l'hora que cada candidat expliqui quins son els plans que té per a la nostra ciutat.
Crec que, el nostre pais no tenim encara una democracia prou forta, ja que només per anar a sentir parlar un candidat ja associem directament que aquella persona votarà a aquell candidat, quant lo interessant seria que tothom anés a tots els mitings i comparés. Peró no, aqui t'etiqueten immediatament, estar en un acte politic vol dir que ets d'aquell partit, i no dic que no es tingui raó, ja que avui la gent no vol anar a actes polítics.
A unes eleccions municipal crec jo que s'ha de votar més que mai a les persones, tant de bo, d'aqui uns anys es pugui votar com al senat en llistes semi-obertes, que la gent pugui votar al 1º de CIU, al 2º del PSC, al 18º de IC, ja que en poblacions petites on tots ens coneixem seria més positiu. A unes municipals no pot haver ideologia, s'ha de votar a la persona, al veí.

Imaginem que per un moment, que les sigles no importen, ni les ideologies, només importen les persones i les llistes electorals, qui penseu que porta millor llista? qui penseu que ho faria millor com alcalde? quin equip ho faria millor dins l'ajuntament? Si et fas aquestes preguntes i la resposta es la mateixa que pensaves votar felicitats, si no encara tens fins al dia 27 per a replantejar-te el teu vot, ja que sinó crec que es fa un flac favor a la nostra ciutat.

Tant de bo, els ciutadans de Tortosa, seguim l'exemple francés i hi hagui un 85% de participació, que la gent elegueixi al millor candidat massivament. No penseu que a més participació millor candidat? Jo penso que si, la gent per votar algo dolent abans es queda a casa, tots a votar i que guanyi el millor per Tortosa.

No comments: