Friday, May 11, 2007

Candidats

Crec que ja ha arribat l'hora de fer una reflexió dels diferents candidats i llistes electorals, que es presentaran a les properes eleccions a la ciutat de Tortosa.

PRC: crec que no tenen res a fer, uneixen que són persones poc conegudes a que estan en un partit menor, gent que esta descontenta amb esquerra, entre altres coses per no haver entrat a les llistes de erc.
Ciutadans: un exemple clar de partit sense una ideologia definida, ningú sap el que pensen realment, si són de dreta o esquerra, el que puguin fer dependrà de la demagogia que utilitzin en el tema migratori i en la participació.
IPE-UPE: presenten a un candidat que ha fet seguidisme de l'alcalde i ara es presenta com el canvi(?) Crec que ha estat un error juntar-se els dos partits independents, la gent de UPE no se fins a quin punt esta a favor de donar la cara per mantenir la poltrona a Franquet. Pels resultats de fa 4 anys i apurant molt crec que en poden treure 1.
PP: Candidatura molt justa, han tardat molt en fer-la i tenint problemes, la volen vendre com a jove quan el candidat principal porta en politica... El que es presenti ciutadans els pot restar vots. Tenen un vot fidelitzat a Tortosa, però aquest cop pot ser que els seus votants es decantin pel vot útil per buscar el canvi. Depenen de la participació 1 o 2.
IC: Estan en un bon moment a nivell nacional, els candidats que presenten aquí són joves i desconeguts, es per a mi la gran incognita de les eleccions. Depenen en gran mesura del vot d'esquerres que estigui descontent amb l'alcalde. Crec que en seran 2.
ERC: llista polémica, amb un partit que crec que ha tocat sostre a nivell nacional, no se si el donar suport a Montilla i formar el tripartit2 els pot restar vots dels independentistes que tindran al PRC per votar un partit més radical. Poden ser decisius el dia 28. Volen mantenir la equidistancia PSC-CIU. Per mi en treuran 2 o 3.
PSC: els mateixos que han estat governant els ultims 8 anys, no s'ha renovat gens, només entrant algún carrec de confiança que ja cobraba a l'Ajuntament. Tenen un vot fidelitzat i també gent que vota a qui mana. Per mi perdran molts de vots, hi ha molta gent descontenta amb l'acció de govern del dia a dia, també hi ha molta gent no socialista que els va votar pel tema trasvasament i ara ja no esta tant clar. Si hi ha molta abstenció en sortiran afavorits. Buscaran qualsevol pacte per continuar governant. Crec que en tindran de 5 a 7.
CIU: venen d'uns anys de crisis, van fer un resultat més que acceptable fa 4 anys amb un candidat desconegut i amb el tema del trasvasament. Ara es el candidat més valorat, el coneix molta gent i presenta un bon equip. Els resultats dependran de la mobilització de l'electorat i de si atreuen al vot pepero de tortosa. Per mi de 7 a 9.

Aquesta es la meva opinió, després el que passi el dia 27 ja depen dels vots i de cadasqú dels ciutadans de Tortosa...

1 comment:

La Granera said...

No està gens malament la valoració i la reflexió que fas dels diversos candidats i candidatures de Tortosa. Si m'ho permet et faré la meua porra particular:

-CIU 7-8
-PSC 6-7
-ERC 2-3
-PP 2
-IC 2
-FIC 1-2
-PRC 0
-C'S 0

Si cal afinar, aposto per:

-CIU 8
-PSC 6
-ERC 2
-IC 2
-PP 2
-FIC 1
-PRC 0
-C'S 0