Monday, November 29, 2010

MAS PRESIDENT!!!




Finalment ja es pot dir que l'Artur Mas serà el proper president de la Generalitat de Catalunya, per fi la força més votada en unes eleccions podrà governar el pais, l'aritmètica parlamentaria ens ha costat 7 anys de patiment com a pais.
La victòria de CIU ha estat bastant amplia, amb finalment 62 diputats, guanyant a totes les comarques de Catalunya i a les 4 capitals de provincia.
Si analitzem els resultats podem veure que és el que ens ha portat aquí:

Reagrupament: la incapacitat per fer un front comú en SCI els ha perjudicat molt, a més el tenir que enfrontar-se a Laporta molt més populista que no ells i sense programa els ha impedir entrar al parlament
PXC: alarmant resultat d'aquest partit pseudo-feixista, es cert que el govern d'esquerres ha propiciat el seu creixement que suposo que un govern més conservador farà baixar, a Tortosa han tret més d'un 5%, ens toca reflexionar de cara a les municipals.
C's: finalment han mantingut representació i no han crescut com deien les enquestes, possiblement tendiran a desapareixer ja que van neixer per oposició al PSC catalanista en el govern i ara ja no estarà.
SCI: la gran sorpresa de la nit ja que finalment en treuen 4, amb Laporta al capdavant, vull veure que voten quan hi hagi una votació ideològica, votaran igual Lopez Tena i Uriel Beltran?
ERC: han tornat als resultats de la era de Pujol, o sigui que o tenien vot prestat de CIU o realment no eren el partit de govern que ells es pensaven. Aqui a Terres de l'Ebre no han tret ni al seu delegat de govern que se n'anirà cap a casa.
IC: mantenen els vots, tenen un electorat molt fidel, comunistes de tota la vida vamos, no han pagat electoralment ser els pitjors del tripartit i ser els protagonitzar els grans escandols de la legislatura, incendi d'Horta al capdavant. A l'oposició estaran molt bé ja que el seu discurs demagògic i utòpic mai hagues hagut d'entrar al govern.
PP: aprofiten el vot util de la dreta i de la gent descontenta, crec que es un resultat enganyos ja que hi ha gent que els vota per no votar a PSC i hi ha gent que els vota per no votar PXC, en aquest discurs poden aconseguir vots a curt termini però a la llarga els perdran.
PSC: desastre absolut de bon principi, una campanya horrible que a enfonsat a un candidat encara més horrible, el pitjor president de la Generalitat de la història, i en aquest resultats no sols perdrien Barcelona ciutat a les municipals sinó que també perdrien la diputació de Barcelona i això vol dir que podrien sortir molts draps bruts que tothom sap que hi ha a la diputació.
CIU: resultat molt bo, sense partits independentistes tindria la majoria absoluta, ha guanyat a tot arreu, i per tot el territori.

No comments: