Thursday, July 19, 2007

Projecte Argentina 2007 (2)

Finalment ja he tornat de l'Argentina.
Durant els dies que he estat allà, he vist un país que pareix que torna a estar al llindar de l'enfonsament, l'inflació esta pujant continuament i el govern no fa res per evitar-ho. En aquests pocs dies he pogut veure com alguns aliments vitals, com el pa o la llet, han pujat el seu preu un 20% del seu valor. Aixó fa que les families més pobres ja no puguin comprar ni el més necessari. Des del govern silenci, es més pareix que tot vagui bé, hi ha eleccions a la volta i han de vendre optimisme.
Però la realitat és un altra, els nens als que diriguim el nostre projecte, els nens del menjador "Ceferino Namuncurà" de la ciutat de Concepció al sud de Tucumán, cada cop estan pitjor; gràcies als esforços de la gent del menjador poden tirar endavant. Cada dia una 180 nens van a dinar al menjador, aquest cop els nens són més petits que altres anys, la majoria no arriben a 12 anys, cada cop n'hi ha més i més, i els responsables han de decidir quins poden estar i quins no, és una decisió molt dura però que l'han de pendre per poder donar menjar als màxims possibles i prefereixen ajudar als germans petits.
Actualment i fins a final de més tres noies d'aqui, estaran amb aquests nens, fent tallers educatius per a que aprenguin valors, i ajudant a la preparació del menjar diari, estaran allà fins a final de mes.
Amb els diners que hem recauda't amb la venta de les camisetes, hem comprat mantes per a cada nen, una rentadora per al menjador, menjar per alguns dies, i material vari per al menjador. Les mantes han sigut providencials ja que el dia següent de repartir-les vam tenir temperatures molt baixes amb una ola de fred.
També col·laborarem amb el Cottolengo de Rio Quarto, on les noies estarnduarnt el mes d'agost, hi ha 38 residents, gent gran i disminuïda, molt ben ciudats per la comunitat de germanes que hi ha allí.
Tinc ganes de tornar a anar, ja des d'ara mateix començaré a preparar el projecte Tucuman 2008, ja que he descobert noves necessitats a cobrir i les hem deixa't per a l'any vinent...

2 comments:

Anonymous said...

oh! gran idea.. acabo de veure al "lectura" del diari "segre" sobre aquests projecte.Jo soc estudiant de educació social i m´agradaria saber més d´aquest projecte i sobretot col.laborar-hi. A més jo soc monitora d´un esplai a Lleida.
pots donarm´hi informació sobre el projecte? m´agradaria coneixer totes aquestes cultures fent una tasca enriquidora per a mi i per als altres

Unknown said...

Hola Eliana, cap problema de donar-te informació si em dones un mail per poder-me comunicar, t'envio el projecte amb alguna d eles fotos que s'han fet.
Adeu